Haastattelut

  

 • Olen Henri Elo ja ollut kiinnostunut sijoittamisesta ja yritystaloudesta lapsesta saakka.

  Kouluaikoina 90-luvulla osallistuin mm. valtionyhtiöiden listautumisanteihin, joista sai vuoden omistuksen jälkeen bonusosakkeita! Gradussa kehitin käänteisen arvonmääritysmallin, jonka myötä pääsin Kauppalehteen yritysanalyytikoksi. Siellä vierähtikin 12 vuotta palkkatöissä ja vielä 5 vuotta päälle freelancerina sijoitusjuttuja tehden.

  Koulutukseltani olen KTM. Olen syntynyt 1978 ja kirjoittanut kolme sijoituskirjaa, viimeisimmän yhdessä Jari Saarhelon kanssa. Asustan Tuusulassa ja minulla on kaksi lasta. 

  Miten ja milloin olet aloittanut sijoittamisen?

  Sain jo lapsena vanhemmiltani lahjaksi pienen määrän osakkeita. Olen ollut luonteeltani analyyttinen ja en hirveän tuhlaavainen, joten rahaa on jäänyt säästöön. Aloitin omatoimisen sijoittamisen kouluiässä 90-luvun alkupuolella.

  Miten valitset sijoituskohteesi? 

  Haluan, että salkun perusrunko koostuu kannattavista eri alojen laatuyhtiöistä. Sitten mausteina voi olla korkeammalle arvostettuja kasvuyhtiöitä tai jokunen käänneyhtiö. 

  Osakevalinnassa arvioin yrityksen tulevia liiketoimintanäkymiä suhteessa yrityksen hintaan pörssissä. Toki katson myös tuloslaskelman ja taseen terveyden yleisellä tasolla.

  Miten aloittelija välttää riskit? 

  Riskejä voi pinentää sillä, että valitsee salkkuunsa hyvän markkina-aseman laatuyhtiöitä - sellaisia, joilla ei ole kannattavuusongelmaa ja jotka maksavat säännöllistä osinkoa.

  Kannattaa ajatella, että yritys tekee sinulle tuotteillaan ja palveluillaan rahaa joka päivä, vaikka pörssikurssit välillä heittelevät.

  Sijoitatko pelkästään osakkeisiin?

  Kyllä pääpaino on osakkeissa. Minulla on myös yksi ulkopuolinen listaamaton sijoitus, mutta niissä on isommat riskit. Omistusasunto on osa omaa taloutta; kodinhoito ja asuntolainan hoito ovat myös oman talouden hoitoa!

  Voima-ajatuksesi sijoittamisessa - tai koko elämässä?

  Osake on pala yritystä. Sijoittaminen on väline, puskuri ja kiintoisa harrastus, joka helpottaa elämää

    Takaisin

 

      

© 2020 – Kaikki oikeudet pidätetään
Tietosuojaseloste - Vastuuvapauslauseke